Redovan servis klima uređaja

Redovan servis klima uređaja
Osigurajte ispravan rad klima uređaja tokom sezone


Često čujete da je za ispravan rad klima uređaja neophodno da je redovno servisirate. Redovan servis podrazumeva pre svega čišćenje i neophodno je obaviti ga jednom godišnje, najbolje pred letnju sezonu, a sve kako bi klima radila ispravno i pružala maksimum!

Redovan servis klima uređaja podrazumeva da ćemo razmonitrati unutrašnju jedinicu i očistiti sve njene delove!

Ceo proces redovnog servisa traje oko 1h. Za to vreme, tehničari će razmontirati unutrašnju jedinicu i očistiti sve njene delove, a posebno isparivač, odvodnu posudu i filter kao i izvršiti dopunu freonom. Čišćenje se vrši posebnim sredstvom na bazi citrusa, tako da posle servisa vaša klima ima i lepu mirisnu notu J

Ukoliko preskačete redovan servis, vaša klima neće raditi punim kapacitetom!

Sasvim je izvesno da ukoliko preskočite redovan servis,vaš klima uređaj će raditi oslabljenim kapacitetima. To praktično znači da će slabije hladiti, kao i da će joj trebati više vremena da dostigne zadatu temperaturu. Samim tim, veća je potrošnja energije i računa za struju.

Neočišćena klima može biti izvor bakterija i virusa

Mnogo važnija posledica neredovnog servisiranja klime jeste ona koja se odnosi na vaše zdravlje! Zaprljana klima, sa zapušenim odvodom i neočišćenim filterima prenosi tu nečistoću u prostor u kome boravite. Tako zagadjen vazduh na kraju udišete vi. 

Za više o informacija o načinima plaćanja kliknite ovde.